Cum sa ai success in afaceri, secretul de care trebuie sa tii cont

M-am intrebat inca de cand eram mic, cum sa ai success in afaceri, care este secretul de care trebuie sa tina cont cineva care doreste sa conduca o afacere. Ei bine, dupa ce am lucrat cu diversi clienti care aveau nevoie de consultanta pentru business-ul lor, am gasit raspunsul generic. Motivul pentru care ei nu prograsau era unul foarte simplu: Se comportau ca niste angajati proprii.

E placut sa fi propriul tau sef si sa-ti dai concediu cand vrei tu, e interesant sa ai o discutie de genul asta doar cu tine insuti si dupa care sa iei decizia. Problema este ca majoritatea lucraza IN afacerea lor in loc sa lucreaze LA afacere. Este adevarat ca la inceput nu are cine sa lucreze si cea mai buna treaba o faci tu insuti, dar ulterior cineva trebuie sa preia fraiele business-ului iar tu sa faci ce trebuie din exterior pentru a creste firma. Pentru asta trebuie musai sa ai obiective setate foarte clar si specific. Care sunt clientii tai, cum ajungi la ei si cate produse sau servicii vrei sa vinzi intr-un interval de timp stabilit de tine?

Trebuie sa gasesti oamenii potriviti carora sa le spui exact ceea ce trebuie sa faca. Trebuie sa optimizezi acest proces cat poti de mult. Trebuie atentie la fiecare detaliu. Acestea sunt cateva idei generice care iti raspund si tie la intrebarea Cum sa ai success in afaceri?. Cu totii stim vorba  “Cand muncesti nu ai timp sa faci bani”. Este cat se poate de adevarata si se pliaza perfect pe ideea de afacere in sine. Trebuie sa faci in asa fel incat sistemul creat de tine sa munceasca pentru tine, sa iti aduca beneficii, chiar si atunci cand dormi. Oamenii de afaceri fac in asa fel incat banii sa munceasca pentru ei si nu invers. Nu este usor, dar odata ce ai inteles mecanismul si l-ai creat acolo unde este nevoie, cu siguranta vei avea succes.

Lasă un comentariu