Design grafic

design-graficDesign grafic

Designul grafic reprezinta o metoda care combina arta cu tehnologia, pentru a putea comunica anumite trairi sau idei. Pentru a putea face acest lucru, designul grafic are la dispozitie o serie de instrumente, precum imaginile si tipografia.

Designul este parte a traiului nostru cotidian si de aceea il putem intalni in multe locuri, de la ambalajul unei napolitane si pana la reclamale pe care le vedem la televizor ori pe enormele panouri publicitare. Designul are uriasul rol de a transmite informatii, de a convinge si identifica potentialii consumatori.

Un proiect de design grafic poate insemna stilizarea unui text deja existent, apeland fie la imagini preexistente, fie la unele nou create.

Designul grafic este un concept necesar in multe ramuri de activitate, cum ar fi: publicitate, marketing, agentii de branding, companii de comunicatii. Designerii grafici pot insa desfasura si o activitate independent, in cadrul careia isi pot stabilii propriile idei, concepte, conditii dar si preturi.

Un designer grafic este responsabil de crearea unui logo, a cartilor de vizita, a mapelor de prezentare, foilor cu antet, pliantelor, afiselor, flyerelor, tricourilor personalizate iar in mediul virtual este responsabil de conceperea newsletterului si de web design.

Pliantele

Reprezinta o componenta a strategiei de marketing prin care este promovata compania. Presupun un cost redus si contin exact informatiile necesare pentru a capta interesul consumatorului. Pentru a-si atinge scopul, un pliant trebuie obligatoriu sa contina:

  • Informatii concise despre compania care l-a expediat;
  • Detalii despre produsele sau serviciile oferite- pret, insusiri, imagini si modalitati de producere;
  • Date despre companie: adresa, numar de telefon, adresa de e- mail
  • Facultativ: Impresiile clientilor care s-au declarant multumiti

Afisul

Presupune, la fel ca si pliantul, costuri mici de productie. Se diferentiaza insa de acesta prin dimensiunile considerabil mai mari. Are avantajul ca poate fi pozitionat in zone intens circulate si astfel mesajul ajunge mult mai usor la potentialii clienti. De asemenea, impactul este mult mai mare.

Cartile de vizita

Desi pot parea niste dreptunghiuri de hartie lipsite de importanta, cartile de vizita reprezinta un instrument de marketing extrem de eficient. Reprezinta un modalitate de promovare rapida a activitatii dumneavoastra.

Cartea de vizita trebuie sa contina macar 5 elemente, pentru a fi cu adevarat eficienta. Si anume:

  • Un slogan potrivit activitatii pe care o desfasurati;
  • O harta, de regula tiparita pe spatele cartii de vizita, pentru ca potentialii clienti sa va poata localiza mai usor, in cazul in care sediul dumneavoastra nu se afla intr-o zona foarte cunoscuta;
  • Sigla firmei, pe fundal;
  • Informatii despre produsele sau serviciile oferite;
  • Numele altor persoane care pot fi contactate
  • Newsletter

Este un instrument extrem de puternic al marketingului online deoarece, pe langa promovare, are si abilitatea de a-si fideliza clientii. Pentru ca un potential client sa deschida un newsletter, este absolut necesar sa subiectul mailului care contine newsletterul sa contina exact idea principal pe care vrei sa o transmiti. De exemplu: ‘’cum sa ingrijesti parul ondulat?’’

Tricourile personalizate

Sunt solutia ideala atunci cand vrei sa promovezi rapid si eficient un produs. In plus, au mare prize la consumatori, am putea sa spunem ca imbina utilul cu placutul: compania ta isi face publicitate iar consumatorul se allege cu un produs cu adevarat util.

Flyerele

Sunt o metoda de promovare rapida si eficace si presupune costuri reduse.

Simularea

Presupune studierea unor fenomene de tranzitie in marketing.

Aveti nevoie de design grafic?

Contactati-ne !