Identitate vizuala

Identitate-Online-Ideea1Identitatea vizuala trebuie sa fie realizata impecabil, indiferent de domeniul de activitate.

In acest fel ne facem placuti oamenilor si ii determinam sa relationeze cu noi. De altfel, identitatea vizuala reprezinta cel mai important purtator de cuvant al companiei si de aceea consolideaza brand-ul si ii ofera acestuia recunoastere pe piata.

Identitatea vizuala eficient construita ajuta brandul sa ramana in memoria clientilor, aduce un plus de credibilitate si seriozitate.

Conceptul de identitate vizuala implica o multitudine de instrumente ce au ca tinta aceeasi directie, cu scopul de a crea o imagine omogena in toate aspectele care iau contact cu mediul intern ori cel extern.

De la amprenta stampilei, semnatura e-mail si pana la grafica,toate sunt elemente importante de identitate vizuala.

Elementele vizuale usureaza procesul prin care este cristalizata imaginea unui brand, eliminand obstacolele si, altfel spus, netezind drumul.

Identitatea vizuala include toate elementele reprezentative pentru afacere iar cele mai importante sunt:

 • Website-urile
 • Logo: simbol
 • Elementele de design

Daca este cazul:

 • Ambalajul
 • Carti de vizita
 • Foi cu antet
 • Plicuri
 • Publicitatea prin intermediul textilelor imprimate: tricouri, sepci purtate de catre cei care sunt responsabili cu resursele umane.

Logo-ul are un rol extrem de important deoarece trebuie sa fie capabil sa transmita informatii care redau in modul cel mai fidel cu putinta identitatea vizuala. Logo-ul trebuie sa atraga cat mai multi clienti si de aceea este important sa fie original, de bun gust si lipsit de superficialitate. Si toate acestea deoarece logo-ul este primul cu care clientii intra in contact.

In cadrul unui logo, culorile sunt extrem de importante.

Au fost companii care au apelat la schimbarea identitatii vizuale si au constatat apoi o eficientizare a activitatii si altele care, dimpotriva, au fost nevoite sa revina la logo-ul initial datorita presiunii publicului.

De aceea, crearea unui logo este o etapa care presupune un proces extrem de important pentru dezvoltarea ulterioara a companiei.

Logotip-ul reprezinta o forma grafica specifica ce poate fi redata cu ajutorul unui desen, simbol sau sigla de diverse dimensiuni si reprezinta denumirea companiei respective. Logotipul are rolul de a evoca imagini si de a provoca senzatii. Ca si logo-ul, logotipul are impactul cel nai notabil asupra clientului. Pentru a-si atinge maximul de eficienta, logotipul trebuie sa aiba urmatoarele trasaturi:

 • Sa fie flexibil, astfel incat sa poata fi redat de catre toate suporturilor de comunicare;
 • Sa fie caracterizat de individualitate si, in acest mod, sa se poate diferentia de marcile concurente;
 • Sa fie reprezentatitv si foarte usor de retinut;
 • Sa nu genereze confuzie si sa poata fi remarcat cu usurinta

Tinem foarte mult la acest aspect, pentru ca stim cat este de important. Punem accent pe orice detaliu, pentru ca excelenta vine doar prin atentie la detalii. Ele fac diferenta.

Iti cream logo-ul, astfel incat atunci cand privesti, sa te atraga ceea ce vezi si sa stii exact cu ce se ocupa.

Stabilim care sunt cele mai potrivite fonturi, cele mai bune culori, pentru a ne asigura de exprimarea corecta a personalitatii martii tale.

Iti realizam grafica pentru materialele necesare: afise, pliante, carti de vizita, brosuri, reviste, cataloage, mape, fata de magazin, facturi, etc.

Concepem modul in care sa arate reclamele in: ziare si reviste, Facebook, Google Adwords, etc.

Sintetizat, tot ce este nevoie pentru a te face placut clientilor si a-i determina sa acceseze serviciile si produsele tale.

Aveti nevoie de identitate vizuala?

Contactati-ne !